Hotel Park 4*

Hotel Park 4* nalazi se u samom centru Ivanjice na obali reke Moravice pored hidroelektrane i vodopada u blizini prelepog parka sa šetalištem, sportskim terenima, trim stazom i igralištem za najmlađe. Hotel Park je dizajniran da zadovolji najviše standarde. Zbog sadržaja visoke klase, hotel je jedan od najinteresantnijih u regionu. Smeštajni kapacitet hotela je 62 sobe na 4 sprata, 3 standardna apartmana i 1 Lux apartman.
Sve sobe opremljene su odvojenim kupatilima sa tuš kabinama i hidromasažerima u apartmanima, LCD screen televizorima, satelitskom televizijom, kablovskim internet pristupom, mini barom i Smart Card sistemom zaključavanja soba.Usluge koje su gostima dostupne 24 časa su osiguran parking pod video nadzorom i hotelsko obezbeđenje, a usluge room servisa od 7 – 00 časova.
Hotelski restoran Zlatni oval sa posluženjem po principu švedskog stola, nudi veliki izbor vrhunskih specijaliteta nacionalne kuhinje.
U sastavu hotela Park nalazi se i Vodopad, restoran nacionalne kuhinje na prirodnoj steni iznad vodopada i terasom sa fantastičnim pogledom. Restoran nudi zdravu ekološku hranu sa ovog podneblja i raznovrsna jela nacinalne kuhinje.
Povezana sa barom i restoranom Terasa Zvezdani vrt,osvaja srce na prvi pogled,ušuškana u mir prirode,sa predivnim pogledom.
U skladu sa savremenim tendencijama, hotel Park je u svoju ponudu uveo wellness program. Spa ponuda hotela Park vezana je za Aqua&Sun, spa centar sa zatvorenim bazenom, hidromasažnom kadom, tepidarijum ležaljkama, parnim kupatilom, salom za fitnes, sunčanom terasom sa pogledom na vodopad kao i masažerima.

IVANJICA

IVANJICA je centar moravičkog kraja.
To je planinski gradić osnovan 1833. godine, na 468m nadmorske visine u živopisnoj dolini Moravice.
Veliki broj spomenika kulture govori o dugoj istorijskoj i kulturnoj tradiciji ovog mesta: Crkva Sv. Cara Konstantina i Carice Jelene podignuta 1836 godine, kameni most na reci Moravica sagrađen 1904. godine koji je najveći jednolučni most na Balkanu, električna centrala na Moravici sagrađena 1911. godine, sa prelepim vodopadom koji je vizuelni simbol Ivanjice.
Hadži-Prodanova pećina je kombinacija važnog turističkog, speleološkog i arheološkog objekta. Nalazi se nadomak grada na samo 10 kilometara na nadmorskoj visini od 600 m.
Pored predivnih dvorana sa stalagnitima i stalaktitima u pećini su pronađeni vredni predmeti iz doba praistorije.
Idući uzvodno rekom Moravicom na 15 km od Ivanjice počinje da se uzdiže planina Golija – rezervat biosfere proglašen od komiteta MAB/UNESCO 15.09.2001. u okviru Parka prirode na prostoru od 53.804ha jedini kod nas i jedan od 211 rezervata u svetu.

Uz ove i još brojne kulturno istorijske spomenike,Ivanjica danas predstavlja savremen privredni i administativni centar sa izuzetnim potencijalom za dalji razvoj svih grana ali prevashodno turizma.